tirsdag, november 30, 2004

Noen fine ting å tenke på:

Hvor enn jeg går, går Jesus. Ikke bare er han faktsik i meg, tenk når jeg sitter på siden av en kristen på bussen, så sitter jeg faktisk der med Jesus, den mest fullkomne av dem alle, og han er faktisk i meg også. Gjennom meg får andre møte Jesus for han er i meg. Jeg er der for å lyse opp mørket.

Gud er min styrke og min kraft. Han er fullkommen. Fytti grisen hvor stor styrke og kraft jeg har da!! Jeg er jo supermann!!

Herren er min styrke og min kraft og han har blitt min redning. Gjett om det var fint å høre etter den dårlige langkjøringen, med oppkjøring skremmende nær. Når jeg tenker på hvor godt han hjalp meg gjennom sist uke der jeg hadde 4 prøver å ga meg den umulige femmeren i engelsk er jeg så utrolig takknemlig. Han kan virkelig få til alt. Å faktisk uansett hva som skjer har Han en mening med det :D

Godt tips til alle som liker å få meldinger, slutt å late som om du har venner, men vis omverdenen at du faktisk har Jesus som bestevenn. Send Mannakorn til 48089687 og du vil få et bibelvers på mobilen hver uke (dette er ikke et pyramidespill...) (takk til Anette, har vært en stor glede for meg)

pluss noen andre tanker:

Mail er den såkalte nye kommunikasjonsformen som skal være så absolutt glimrende. Så og si alle har en mailadresse, og det er i alle fall veldig lett og gratis å skaffe seg en. Rask og glimrende måte å gi beskjeder på. Men hvor mange sjekker egentlig mailen sin? Selv er jeg nede i bare 12 uleste meldinger i innboksen, og dette er nesten rekord med tanke på at jeg som regel er oppe i 20. Jeg sendte ut 15 mailer om informasjon om UKM der jeg ba om svar. Et svar fikk jeg. De andre har enten virus på mailen eller så funker den ikke. Eller de kunne så vidt huske at de fikk mail og de hadde lest fort gjennom den, men de husket ikke så mye av det som stod der. Eller de gidder aldri sjekke mailen fordi det alltid er så mye tull og tøys på mailen uansett. Viktige beskjeder drukner i tullete kjedemailer slik at det nesten er umulig å få gi beskjeder over mailen. Jeg tror jeg hadde spart tid på å sende brev til folk i forhold til å først sende mail for så å mase på alle på msnen om de har fått mail og for å snakke med de andre på teateret. For dere som synes mail er en genial ting, dere overvurderer systemet, eller dere er voksne (virker som de av en eller annen grunn får det til å fungere bedre enn oss ungdommer)

Nå er det desember og jeg kommer til å legge ut en julekalender jeg skrev for noen år siden. Så selv om jeg har senebetennelse blir det ikke helt tomt framover.
3 kommentarer:

Anonym sa...

Måtte bare finne en plass å poste dette:

Enda en anonym her. Jeg fant siden din for en uke siden, og skal innrømme at jeg har lest igjennom det aller meste av det du har skrevet! Det er så utrolig bra! Men jeg lurer på en ting. Hva synes du om homofili? Siden og er kristen og sånt. (Nei, jeg er absolutt ikke homofil...)

Eli sa...

kanskje du ikke er kristen heller da? Homofili er egentlig noe jeg aldri har tenkt noe spesielt over, men jeg har ingenting i mot det. Det jeg kanksje heller har litt i mot er begjærlig kjærlighet, om det så er mellom jente og gutt, gutt og gutt eller jente og jente. Jeg er mest for den gudommelige kjærlighet og synes det er viktig å sette enheten med Gud over enheten mellom to mennesker.

Men jeg er for at homofile skal få gifte seg, gjerne i kirken, leve i sammen i fred uten å få nedverdigende syn fra andre mennesker, få adoptere barn og ha alle de samme rettigheter som oss andre. Nå har ikke jeg lest hele bibelen, men det står vel noe mot homofili i bibelen, vel det står også noe mot at kvinner skal tale i menigheter og at det er greit å ha slaver. Disse synene er det heldigvis få som fortsatt har og jeg tror bare det er et spørsmål om tid før de samme synene også vil forsvinne om homofili. Bibelen er ikke fullkommen, Gud er fullkommen. Bibelen er skrevet av ufullkomne mennesker, og dessverre er disse sterkt påvirket av datidens tanker, normer og historier noe som har påvirket det de skrev. For meg er det det mest frustrerende med hele kristendommen, når vi ser at vi uten problem har oversett noe av det som står i bibelen fordi det ikke passer inn med dagens normer og samfunn (som dette med kvinnene) hvordan vet vi da hva vi skal ta med? Vel det er et bibelvers som gir meg litt fred med tanke på dette: matt 7, 12: Alt dere vil at andre skal gjøre mot dere, skal også dere gjøre mot dem. For dette er loven og profetene i en sum. De ordene der går altså over alt det andre, og så lenge jeg gjerne vil bli respektert som et menneske, annerledes fra alle andre som jeg er og som faktsik alle andre også er, for ingen er like, slik må jeg også da respektere homofile. Dessuten er jeg litt motstander av alle reglene og ritualene, ikke heng deg opp i dem, heng deg opp i Gud, for bare Han er sannhet og Han er det viktigste.

Anonym sa...

Hei Eli!
Flott at du syns Manakorn på SMS er flott. Det er nemlig jeg som har ansvar for tjenesten som er en del av Normisjon, region Telemarks arbeid! Tjenesten er gratis- så bare sprer den videre!
Hilsen Chris!